Translate this!

Sunday 2 March 2014

Radioactive



Are you:

1. "Exhibiting, using, or concerned with radioactivity"?

2. "Extremely sensitive or controversial"?

3. "A slang term for wack or not cool"?

Join the club!

Τα παραπάνω αποτελούν "επίσημες" επεξηγήσεις ενός όρου που άκουσα τώρα τελευταία. Επειδή όμως μπορεί να σου φαίνονται και τρομερά αντίθετες μεταξύ τους, θα σου αναφέρω τα στάδια που περνάς για να καταλήξεις στον όρο και ίσως έτσι καταλάβεις αν χρειάζεσαι και εσύ κάρτα μέλους.

Ως γνωστόν, πολλά πράγματα στην ζωή δεν γίνονται όπως τα θέλουμε. Ειδικά αν έχεις επενδύσει πολλά σε αυτό τα "θέλω", τότε χάνεις τον κόσμο κάτω από τα πόδια σου. Αυτή λοιπόν φίλε μου είναι η φάση που περιγράφεται παραπάνω ως... extremely sensitive. Επειδή όμως νιώθεις ακριβώς έτσι, γίνεσαι και λίγο (έως πολύ) σπαρχιδιστής (αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση). Κοινώς? Δεν είσαι cool και ζαλίσεις τους γύρω σου.

Οι γύρω σου κουράζονται και εσύ δεν θες να γίνεσαι τόσο ενοχλητικός, οπότε περνάς στο second phase όπου απλά δεν δείχνεις όσα θες για να μην φαίνονται όλα στους άλλους. Ξέρεις, αυτήν τη μικρή (?) λεπτομέρεια που ενώ εκφράζεσαι και μάλιστα το κάνεις αληθινά, πάντα κρατάς κάτι μέσα σου. Guess what? Έχεις αμφιλεγόμενα συναισθήματα και γίνεσαι κυκλοθυμικός.

Καταλήγεις λοιπόν να πρέπει να το αντιμετωπίσεις και στην διαδικασία λοιπόν του "deal with it" περνάς μια -σοβαρή- φάση σταρχιδισμού (emotionally alianated Αγγλιστί). Ξέρεις, η φάση που έχεις αδειάσει τόσο στο σημείο να σε γυρνάνε ανάποδα και να μην πέφτει τίποτα? Ωραία. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο παρανοϊκό εμφανίζεται αυτό στους γύρω σου? Στα μάτια τους λοιπόν είσαι στα όρια του αν όχι τελείως "wack".

Γίνεσαι ο τύπος ανθρώπου που μπορεί στη μια φάση να κλάψεις για ένα γατάκι που πεινάει και στην επόμενη να δεις γιαγιά στον αέρα από μετωπική και απλά να κάνεις κίνηση νίντζα για να αποφύγεις το πέσιμο. Είσαι αυτός-η που μπορεί να πολεμήσει σαν πεζοναύτης για να πάρει το τηλέφωνο της ωραίας παρουσίας στο απέναντι τραπέζι και μόλις το πάρεις να το ξεχάσεις στην κωλότσεπη.

Ξέρεις τι κοινό λοιπόν έχουν οι παραπάνω φάσεις? Εκπέμπεις radioactive κύματα προς τους γύρω σου σε βαθμό που να σε χαρακτηρίζουν έτσι. Είσαι μια κινούμενη βόμβα φίλε. Ο κόσμος γύρω σου φαίνεται παράλογος, ενώ οι άλλοι σε χαρακτηρίζουν εσένα παράλογο. Δεν σε εμπιστεύονται εύκολα και θέλουν να σε κλείσουν στο ίδρυμα με τις όμορφες λευκές στολές.

Σε σένα λοιπόν αγαπητέ φίλε-η που περνάς, πέρασες αυτές τις φάσεις αναφέρεται ο όρος radioactive. Τώρα, το ξέρω ότι θα σου φανεί λίγο χοντρό αυτό που θα σου πω αλλά υπάρχει μια ακόμα φάση που συμπληρώνει τις παραπάνω. Η φάση που θα το καταλάβεις. Αυτή είναι και η πιο δύσκολη. Μην χαλιέσαι όμως, γιατί όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Μέχρι τότε άκου το τραγουδάκι, sit back and enjoy:



Υ.Γ: Τελικά οι τύποι που φτιάχνουν λεξικά θα πρέπει να πίνουν ότι καλύτερο κυκλοφορεί στο Χρηματιστήριο Ναρκωτικού, δεν εξηγείται αλλιώς.


No comments:

Post a Comment